dilluns, 21 de gener del 2008

Viquipèdia: més de 100.000 entrades en català

El passat divendres, 18 de gener, Viquipèdia, la versió en català de Wikipedia, va superar la fita de 100.000 entrades, cosa que, fins ara, només han aconseguit disset llengües.
Wikipedia és l'enciclopèdia lliure que, des del 2001, elaboren milers de voluntaris de tot el món. Tot i les crítiques i acusacions rebudes (per no estar elaborada per "professionals" del coneixement, per la facilitat amb que pot ser manipulada o, fins i tot, per fomentar la filosofia del "copiar-i-enganxar" entre els estudiants), no es pot negar que Wikipedia creix amb una velocitat que no poden igualar altres enciclopèdies privades i que, a més a més, està molt més actualitzada que qualsevol obra similar editada en paper.
D'altra banda, per la pròpia filosofia del projecte, ben aviat van començar a generar-se wikipedies en totes les llengües del món. De fet, les llengües minoritàries i minoritzades, com ara el català, hi han trobat una oportunitat única per desenvolupar-se i lluitar contra l'extinció: una oportunitat no podem perdre i una fita (la de les 100.000 entrades) que no podíem deixar de celebrar.


Powered by ScribeFire.

2 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

A Internet la nostra llengua pot trobar un bon mitjà per a expandir-se i expressar-se.

Giorgio Grappa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.