dimecres, 22 d’abril del 2009

El drac o sant Jordi?


A Catalunya, relacionem el drac i sant Jordi amb la festa del llibre i de la rosa; no us heu preguntat mai qui dels dos és què dels dos? És sant Jordi el llibre i el drac és la rosa? O el llibre és el drac i el santet és la flor? Jo hi tinc la meva pròpia opinió, basada en uns arguments que, per a mi, són vàlids; però, vosaltres, què en penseu? i per què ho penseu?



Hi ha mig punt en joc per al millor text argumentatiu. Data límit, diumenge, 26 d'abril a la mitjanit. Deixeu el text com a comentari i signeu amb el nom real, si us plau. Oferta vàlida per a 4t d'ESO i 1r de BAT A.



Powered by ScribeFire.

23 comentaris:

Nee-san ha dit...

És sant Jordi el llibre i el drac és la rosa?

Sant Jordi és el llibre, la rosa en part i el drac també. Jo crec que tot forma part del llibre,perque una cosa sense l'altre no donaria al conte, per exemple..el drac, de la seva sang floreix una rosa.Sense el cavaller, el drac i la rosa, no hauria conte. No hauria St Jordi. Encara que pot ser, segurament, treurien un altre dia d'enamorats, amb un altre nom.

En fi, crec que tot forma part de tot i tots tenen algo en comú.

nose si m'he explicat bé. De totes menes, no ho faig pel mig punt, sino per expresar el que penso

Nee-san ha dit...

ah si..sem va oblidar...
Patricie Cvrkalová 4tB

Viam quan s'anima a dir el meu cognom, que un dia el va dir be :)

Liga Adelante ha dit...

Jo crec que el significat de que es regali el llibre es per la llegenda en general. La historia parla de un cavaller que ha de rescatar a una princesa, ja millor relat per fer un llibre? Obviament,si que n'hi ha. Y la rosa podria tenir significat amb el drac i amb la seva mort, ja que les roses surten quan arriva el bon temps i amb la mort del drac es posa fi al terror del poble i del castell. En fi se que amb aixo em mereixeria el 0,5 punts pero no deixare el meu nom.

Sintagma_carabassal

Severus ha dit...

Ho intentaré, Nee-san, ho intentaré; oi que no te'n riuràs si no em surt bé? ;-)


Home, Sintagma, no has caigut en el parany :-( .

Sintagma_carabassal ha dit...

muhahahahaha!

res mes.... ^^


Un salut


Sintagma_carabassal

Nee-san ha dit...

bé, no li ha sortit tan bé, si vol li dic un dia, i ja se'n recordarà i veurà que li surt bé :) ànims!

Ah si!!! Jo un dia vaig probar lo dels despertadors, que vaig posar un a l'altra punta de l'habitació, i...el resultat? que no em vaig aixecar i el vaig deixar sonar jajaja

que tingui bon dia o..bona tarda :)

Sando-kn ha dit...

és sant Jordi el llibre i el drac la rosa?
sincerament, crec que partint de la llegenda, algú (possiblement un florister i/o un venedor de llibres), se l'hi va acudir una manera de fer caixa, indiferentment de qui es la rosa i de qui el llibre. A al poble li va agradar la novetat, a poc a poc es va convertir en tradició, i ara... aquí ho tenim.

I possiblement, així va sorgir també sant Valentí.

"Así son las cosas y así se las hemos contado"

Aitor

Liga Adelante ha dit...

Una pregunta Severus...
Si un dia em passa lo del despertador ami, que faries??
Faries la vista "grossa" per que a tu tambe et passa o pel contrari me'l requicasaries com tindries que fer?

Com que no saps qui soc, la pregunta es en global a tota la clase.

I tant que no hi e caigut jeje.

Sintagma_carabassal

Severus ha dit...

Seguiré intentant-ho, Nee-san :-) .
I és clar que m'alegro pel teu premi, però no sabia si volies barallar la teva personalitat real amb la virtual; ja saps que la meva preferència és no barallar-les, per precaució.


Sando-kn, hi ha constància que la commemoració de "San Calentín" va néixer als EEUU durant l'època de la recessió, obra d'uns grans magatzems que no sabien què fer per vendre res de res passat Nadal.
Però no era aquesta la pregunta que plantejava, era una qüestió metafòrica.

Sintagma, jo tenia el mòbil apagat, com marquen les normes. Un despertador que sona fora d'hores és un accident, cosa que no és pot dir del senyal horari dels vostres rellotges... us els hauré de confiscar! :-P

Nee-san ha dit...

Bones! Avui no ha vingut...que estrany en vosté.
Jo ara estic disposada en fer els deures que va manar, fer esquemes...peró....no tinc ni idea de com començar, deveritat :( nose com em quedarà..

Liga Adelante ha dit...

Pos fer esquemos es d'alló més fàcil senyureta. Quan tindrà els examens?

Sintagma_Carabassal

Nee-san ha dit...

exàmens de que? perque començo a tenir exàmens apartir de la setmana que ve de casi tot ja jeje.
Al final he fet un esquema bastant curtet, pero no molt curt ^^ viam que diu demà.
Bona niit!

Sintagma_carabassal ha dit...

Uooohhhh!!! :D

m'ha nombrat a clase! jajaja

y al meu amic el complement patata =)

ay.. aquets pirates somalis...jaja


Un salut


Sintagma_Carabassal

Anònim ha dit...

Bé, veig que he arribat tard, però tot i així ha estat interessant llegir les opinions de Nee-san i Sintagma Carabassal. Jo tampoc no he aconseguit pronunciar el seu cognom correctament encara (el de Nee-san).
Per ser sincera, mai hi he pensat molt, en la llegenda... sempre l'he vista com a una història d'amor i de noblesa (com a bona persona romàntica que sóc), però sí que diré que estic força d'acord amb el que ha dit Nee-san.

Anònim ha dit...

Per cert! Ha llegit "Cumbres Borrascosas", d'Emili Brönte? És impressionant!

Liga Adelante ha dit...

Com ha vist que han anat els examens?

Sintagma_Carabassal

Severus ha dit...

Nee-san, fer bons esquemes està a meitat de camí entre l'art i la tècnica, però és imprescindible per esdevenir un bon estudiant o un bon escriptor. Per a la resta de les activitats de la vida, és bastant útil captar les estructures dels problemes al primer cop d'ull.
De manera que ja saps per què insisteixo tant en els esquemes.

Sintagma Carabassal, en certa manera, tu sempre ets protagonista de les meves classes. Ah, i els resultats dels exàmens... bé, tu que en penses?


MoonShaw, ja sospitava (bé, en tenia la certesa) que les lectures de classe se't quedaven curtes :-) .
No, no he llegit Cumbres borrascosas, me l'hauré d'apuntar en la llista de llibres pendents. És el que passa quan, d'una bona novel·la, se'n fa una bona adaptació cinematogràfica, que, de vegades, en posposem la lectura.
Però m'interessa molt allò que solem anomenar "literatura femenina", tant les obres escrites per dones com aquelles on les dones són les protagonistes. Has llegit Una habitació pròpia, de la Virginia Woolf?

Liga Adelante ha dit...

A vera podria ver estudiat mes i no estic content amb la meva nota, se que hi ha un altre examen i m'esforçare mes per intentar treura bona nota. Tambe es cert que els teus examens son els que em costen mes i no se el motiu, perque per totes les assignatures estudiu de la mateixa manera. Tan mateix voldria saber si posara alguna mena de treball per pujar nota tal i com va fer el passat trimestre amb el llibre de lectura, que sens dubte em va ajudar bastant. Espero que passis un bon pont :)

Sintagma_Carabassal

Nee-san ha dit...

Bon dia!
La veritat, jo stic...ni contenta ni descontenta amb l'exàmen..pensava que m'aniria pitjor.
Quin pont...deu meu. Jo stic amb faringitis i treballant.

Uf, ja queda poc per les preinscripcions per al batxillerat artístic en vilafranca,pero encara no estic segura com es diu el IES..en fi...sap si el institut donarà alguna informació? jo vaig anar a la secretaria, on la veritat son molt "bordes".

que passis molt bon pont!
ah per cert, em va encantar la corbata del dijous, i la enquesta

Severus ha dit...

Greu error, Sintagma, no s'ha d'estudiar igual totes les matèries, cadascuna requereix una tècnica d'estudi diferent: matemàtiques, gramàtica, literatura... no s'hi assemblen en res!

Sobre el tema dels batxillerats i dels instituts de la zona, Nee-san, estic segur que els tutors us en passaran informació ben aviat.

Nee-san ha dit...

fa temps que no li escric rés, pero és que no tenia temps.
M'han regalat un llibre pel meu cumpleanys, que vaig escollir jo mateixa "Ghost Girl" el tenien en català i en castellà. Els 2 eren diferents per fora, i preciosos (ja li ensenyare el llibre el dijous). El que passava que l'unic llibre amb envoltori, era el de català,a més que volia un llibre en català, que no em queden.
Així que he acavat amb el de català.

Ja falta menys per acavar el curs, ja té ganes de desfer-se'n de naltrus eh? jajajaja, jo si aprovo, vull fer batxillerat artístic en Vilafranca, i si no queda lloc...a Vendrell.

Sincerament, no tinc ganes d'acavar 4t i marxar. Perqué hi han persones, amics, que abans no em parlava, i ara...que els tinc molt d'afecte,i...al final es queden aquí i jo marxo, i ... sem farà molt estrany.

En fi...

que passi bé del que queda del dia :)

Severus ha dit...

Ghost Girl, de Tonya Hurley? Ja em contaràs de què va, i si t'agrada; però em penso que trigaràs en començar a llegir-lo, no? Amb tots els exàmens caient com a bombes al voltant...

És normal sentir una mica de preocupació quan ens toca fer algun canvi, com ara canviar d'institut. Però, si és per estudiar el que tu vols, endavant!

I... sí, tinc moltes ganes de perdre-vos de vista! Però no és cap mania personal, eh? em passa igual cada any :-P .

Sintagma_carabassal ha dit...

"I... sí, tinc moltes ganes de perdre-vos de vista! Però no és cap mania personal, eh? em passa igual cada any :-P ."

Noooooooooooooooooooooo! :(


Un salut :D

Sitagma_Carabassal